Tenetur itaque dolorum mollitia facere reprehenderit praesentium ullam. Accusantium id et illo ut eum. Dolore rerum qui sit eveniet ut nesciunt quam. Molestias fugiat omnis laborum quam.

EEN GEWAARSCHUWD MENS IS ALTIJD SLIMMER

STOP CYBERCRIME NU

1 OPEN GEEN ONBEKENDE E-MAILS
2 GEEF NOOIT DE PIN GEGEVENS AF
3 STUUR NOOIT UW PAS OP
4 GA NOOIT OP TELEFONISCHE VERZOEKEN IN
5 WE ARE FROM MICROSOFT LONDON = OPLICHTERS
6 BIJ TWIJFELS EERST CONTACT OPNEMEN MET UW BANK
7 DENK EERST GOED NA VOOR DAT U SLACHTOFFER WORDT
8 SPIJT ACHTERAF IS GEEN GEZONDE OPTIE EN IS ERG KOSTBAAR
9 EN OPEENS IS HET GELD EN ALLE SPAARTEGOEDEN VERDWENEN EN NU?
10 NOOIT EEN COPIE AFSTAAN VAN PASPOORT, RIJBEWIJS OF ANDERE ID

DIT ZIJN DE GEZONDE REGELS VOOR IEDEREEN

 Image of O design StopCybercfrime 1250x833 DP 85532518

PHISHING

WELKE VORMEN | PHISHING
PHISHING – Met behulp van valse e-mails uw persoonlijke gegevens proberen los te krijgen. Hierbij wordt bijvoorbeeld geprobeerd om de wachtwoorden om in te loggen bij uw online bankomgeving te verkrijgen.

FEITEN – Er wordt zonder aanleiding gevraagd uw creditcardnummer samen met de CVC/CVV-code en/of uw verificatiecode door te geven.
DUS NIET UW ACTIE.
Gevraagd de pincode of inloggegevens door te geven. Verzocht uw gegevens via een link op een website in te voeren. De mailprovider of spamfilter heeft een indicatie van ‘spam’ gegeven.

Ga op dit soort mails of verzoeken nooit in. Direct in de prullenmand en direct de prullenmand leegmaken.

O-design Communicatie werkt De Website centraal

IDENTITEITSFRAUDE

Misbruiken van persoonlijke gegevens. Onder uw naam worden producten besteld, betalingen gedaan, toelagen verkregen of creditcards aangevraagd.

LET HIER OP – Er zijn betalingen gedaan met de creditcard door een onbekende partij en zeker zonder uw toestemming.
Klanten ontvangen e-mails die u niet verstuurd heeft. Ontvang rekeningen van producten die nooit besteld zijn. Bestanden op uw computer waar u niets van afweet.
Vraagt u zich nooit af of de post of e-mail wel betrouwbaar is? Een verzoek van de bank of overheid is heel simpel te controleren.
Als u er geen vertrouwen in hebt dan belt u de desbetreffende instantie en legt u uw ervaring voor. Zo maar uw pas – code – ID-kaart afgeven is natuurlijk NOT DONE.
REALISEER DIT GOED – Het blijft altijd uw eigen verantwoordelijkheid en niet van de bank, financiële instelling, gemeente, provincie of overheid.

BEWUST DIGITAAL DEELNEMEN | ONGEACHT LEEFTIJD – Open geen onbetrouwbare e-mails met voor u onbekende afzender.
Maak en mail nooit een copie van uw paspoort, rijbewijs of andere ID-papieren. Wantrouw eerder een bericht dan het direct te openen. VRAAG: Is de beveiliging van uw computer PC | LAPTOP | MAC optimaal?

O-design Communicatie werkt De Website centraal

WAT KUNNEN WIJ ZELF TEGEN CYBERCRIME DOEN?

WAT MOETEN WIJ ZELF TEGEN CYBERCRIME DOEN – Uiteraard is het van belang dat u op een veilige manier van e-mail | internet gebruik maakt. Bijvoorbeeld door het regelmatig updaten van de e-mail filter – virusscan en het regelmatig wisselen van sterke wachtwoorden. Dat is een kunst.

VERWIJDER SVP: Inlog als ADMIN en Wachtwoord ADMIN dat is vragen om moeilijkheden en is heel eenvoudig te checken door iedereen. OF Wachtwoord 0000. OF postcode als Wachtwoord – OF nummerbord – Of 1234 als inlognaam en 5678910 als wachtwoord. Dommer kan het niet maar het is actueel actief….AANPASSEN AUB.
Beveiliging van de eventuele website en sta nooit, echt nooit, de inloggegevens af.

GA NOOIT OP DIRECTE VERZOEKEN IN GERELATEERD AAN UW INLOGCODES | PASJE | PINCODE | ID-KAART | RIJBEWIJS | PASPOORT per e-mail | normale post | telefonische verzoeken. 
OOK GEEN COPIE VERSTREKKEN SVP.

NIEUW | O-DESIGN HOSTING INCLUSIEF SSL-CERTIFICAAT