Tenetur itaque dolorum mollitia facere reprehenderit praesentium ullam. Accusantium id et illo ut eum. Dolore rerum qui sit eveniet ut nesciunt quam. Molestias fugiat omnis laborum quam.

Merkbekendheid vergroten en marktpenetratie verhogen waren doorgaans vrij eenvoudig: zoek uit welke tv-programma’s het populairst zijn, plaats daar uw advertentie bij en maximaliseer uw bereik onder uw demografische doelgroep.
Met een historische hoeveelheid content binnen handbereik van de kijkers lijkt het misschien makkelijker dan ooit om uw bereikdoel te halen. Maar vandaag de dag neemt u geen genoegen met alleen maar bereik: u wilt bereik op plaatsen waar mensen aandachtig kijken. YouTube maakt dit mogelijk met een community van videomakers en hun betrokken kijkers. Uit recent onderzoek met Ipsos blijkt dat mensen drie keer meer geneigd zijn naar online videoadvertenties te kijken dan naar tv-reclame.[1] Wij bedenken oplossingen waarmee u optimaal gebruik kunt maken van het unieke, gedifferentieerde bereik van YouTube.
Bereiken en intrigeren in maximaal zes seconden
Onze bumperadvertenties van zes seconden zijn ontworpen om de doelgroepen waar u om geeft beter te bereiken, vooral nu mensen steeds meer onderweg kijken. Ze laten niet alleen zien hoe leuk het is om in zes seconden iets te vertellen, maar ook hoe voordelig het is om u aan te passen aan veranderd consumentengedrag. 
Merken blijven de grenzen verleggen van wat mogelijk is in zes seconden. En het werpt zijn vruchten af: uit een nieuw internationaal onderzoek blijkt dat 87% van de bumpercampagnes voor aanzienlijk meer advertentieherkenning zorgt, met een gemiddelde stijging van meer dan 20% in alle onderzochte campagnes.[2]
Jim Mollica, Senior Vice President Digital Marketing and Media bij Under Armour: “We gebruiken al bijna twee jaar bumpers om onze frequentie te verhogen bij consumenten die in het verleden contact met ons hebben gehad. Met TrueView verhogen we de betrokkenheid en met bumpers laten we onze producten een verhaal vertellen dat blijft hangen. Voor ons is frequentie de belangrijkste factor van effectiviteit, en frequente bumpers bewijzen keer op keer hun grote impact.” 
 Image of h1ANMhjRNw127ydj7pLnDByxTrCf73nWTeKbNNsNVmaw2 Dk9vY VXOb3pcq 7PjyvtWKFngEJI9N3b RmIWaGgHRFjLHdQiXAhdqkD qYDU0honkGMXoexht8zyKHYlTMEyHts1co cbKym3g
Uber wilde een persoonlijkere band met consumenten in India en stelde 100 verschillende interesses onder zijn doelgroep vast. Het gebruikte Director Mix om 85 bumperadvertenties te maken die waren afgestemd op de verschillende interesses. Dit leverde via YouTube 63% meer eerste ritten van nieuwe klanten op tegen 18% lagere kosten per eerste rit dan eerdere campagnes.
Maak kennis met TrueView voor bereik
Als u uw doelgroep op YouTube nog beter en met nog meer flexibiliteit wilt bereiken, bieden we een nieuwe manier aan om TrueView te kopen: TrueView voor bereik. In deze oplossing combineren we onze populaire InStream-indeling op basis van gebruikerskeuze met de eenvoud van CPM-aankopen. Deze formule is geoptimaliseerd voor efficiënt bereik en helpt u het bewustzijn bij een brede groep klanten te vergroten in onze voor 95% zichtbare en voor 95% hoorbare omgeving.[3]
We hebben bètatests uitgevoerd op 84 campagnes met TrueView voor bereik. Bij negen van de tien zagen we een duidelijke stijging in advertentieherkenning, met een gemiddelde van bijna 20%.

Bron: Interne gegevens van YouTube, wereldwijd, juli 2017
Jay Altschuler, Vice President Media bij Samsung Electronics America, vertelt over zijn rol als partner van de nieuwe formule: “Bij Samsung draait alles om innovatie en grenzen verleggen. We wilden als partner van YouTube graag de nieuwe oplossing TrueView voor bereik testen en leren kennen, want marketing draait tegenwoordig niet meer om bereik, maar om betrokkenheid. Gebruikerskeuze en aandacht zijn cruciaal om een betekenisvolle relatie met consumenten op te bouwen. Toen we vorig voorjaar ons nieuwe topmodel smartphone uitbrachten, bereikten we meer dan 50% meer mensen met half zoveel CPM dankzij TrueView voor bereik.” 
Vanessa Tsangaratos, Digital Marketing Manager bij Pepsi France, zegt: “Met TrueView voor bereik hebben we niet alleen een geweldig bereik binnen onze doelgroep, maar ook hoge voltooiingspercentages voor onze video van tien seconden. Bovendien bleken de CPM’s voordeliger te zijn: gemiddeld liggen ze 30% lager vergeleken met vorige campagnes. Dit resulteerde uiteindelijk in lagere gemiddelde kosten per extra procentpunt bereik: 46% lager dan op televisie voor specifieke doelgroepen.”
Bereik blijft belangrijk voor marketeers, maar het is niet het enige doel. TrueView voor bereik werkt samen met TrueView for Action: nieuwe oplossingen die zijn ontworpen om specifieke marketingresultaten te bereiken. We blijven nieuwe manieren bedenken waarop u zich kunt aanpassen aan het hedendaagse medialandschap.
Gepost door Nina Dikker
[1] Bron: Google/Ipsos, Video Mobile Diary, US, 2017, n van 4381 (zagen advertenties). Online video omvat videoplatforms zoals YouTube en Hulu, sociale platforms zoals Facebook en Snapchat, en spelers voor volledige tv-afleveringen zoals NBC.com.
[2] Bron: Meta-analyse van Google Bumpers Merkimpact, wereldwijd, 2017, over meer dan 2900 onderzoeken.

[3] Gegevens van de advertentieplatforms van Google en DoubleClick, wereldwijd, mei 2017 en Interne gegevens van Google, wereldwijd, augustus 2016

 Image of W2rIL3hGvcU